Hvem var vi?

Arrangement 2007

Arrangement 2009

Arrangement 2010

Arrangement 2012

Arrangement 2014

Århus Stadsgilde


Hvem var vi?

 

Spejderudvalget blev nedsat som et udvalg under Århus Stadsgilde i januar 2002 og nedlagt juni 2021.

 

Formålet med Spejderudvalget var

 • at samarbejde med alle spejderdivisioner i Aarhus på tværs af korpsene.

 • at udarbejde og gennemføre møder og kurser for spejderledere og styrelsesmedlemmer.

 • at støtte spejderdivisionerne med konkrete projekter.

 • at koordinere yderligere hjælp fra de enkelte gilder til gennemførelse af konkrete projekter.

Derimod forventes det, at det er de lokale gilder som støtter projekter, der ikke arrangeres på divisionsbasis, men af enkelte troppe/spejdergrupper.

 

Hidtidige projekter

 • Hjælp til DDS Aros og Århus Skov Divisions arrangement "Potter søger blå ugler" lørdag den 4. maj 2002 ved Ridehuset med deltagelse af 7-800 spejdere. Etablering af samlingsstedet "Diagonalstræde" med boder til bespisning, fremstilling af tryllestav og medikamenter, brændemærkning af bælter samt prægning af mønter.

 • Lederarrangement torsdag den 30. oktober 2003 på Århus Tekniske Skole med foredrag af Lene Gammelgaard, der besteg Mount Everest som den første kvinde fra Skandinavien. 146 spejderledere og 36 gildebrødre deltog.

 • Åbent Hus på Århus Brandværnsmuseum lørdag den 25. september 2004. Spejderudvalget havde købt en ekstra åbningsdag og inviteret til åbent hus på museet. 200 spejdere, spejderforældre og søskende, samt andre interesserede benyttede sig af denne absolut sidste chance for at besøge museet før flytningen til Blåvand kommune.

 • Spejderløb med primimad lørdag den 2. oktober 2005 ved Moesgård Strand for spejdere i alderen 12 -16 år.
  Kokken Jaime Amby havde udarbejdet 8 spændende nye opskrifter på primimad, som spejderne skulle have afprøvet på løbet.
  Løbet blev desværre aflyst, da vi kun fik sølle 19 tilmeldinger, fordelt på 6 hold.

 • Lederarrangement mandag den 22. oktober 2007 med lærer og iværksætter Finn Skaarup Jensen, der fortalte om Galathea, fysik og solkomfur.
  Se nærmere omtale og fotos under Arrangement 2007

 • Lederarrangement mandag den 26. oktober 2009 med underholdning af Rosenholm Tambourkorps og foredrag ved tidligere jægersoldat Carsten Mørch.
  Foredraget handlede om personlig udvikling, teamudvikling og at opnå succes med det vi gerne vil, samt erfaring fra Carsten Mørchs rangeruddannelse i USA.
  Se nærmere omtale og fotos under Arrangement 2009

 • Lederarrangement torsdag den 11. november 2010 med musikalsk indslag af Canterinokoret og foredrag om stress ved TV-lægen Peter Qvortrup Geisling.
  Se nærmere omtale og fotos under Arrangement 2010

 • Lederarrangement torsdag den 8. november 2012 med Signe Trier Simonsen, som fortalte sit arbejde i og omkring Aarhus, hvor hun er ansat som tværkorpslig projektkoordinator for FDF og spejderne, og Morten DD Hansen, naturvejleder på Naturhistorisk Museum i Aarhus, som gav os et indblik i, hvad der gør natur til godt stof.
  Se nærmere omtale og fotos under Arrangement 2012

 • Lederarrangement torsdag den 6. november 2014 med Anne Rønningen Lund Andersen fra "Læger uden Grænser", som fortalte om sit arbejde i Sierra Leone, et af verdens katastrofeområder, og Thomas Mygind, foredragsholder, pep-talker og TV-vært, som motiverede os.
  Se nærmere omtale og fotos under Arrangement 2014

 

Senest opdateret den 01.07.2021